KARRIÄR

Framtiden på Tooltec

Tooltec är certifierade att leverera produkter till flyg- och rymdindustrin. Vi tillverkar komponenter som återfinns i bland annat flygplansmotorer och på satelliter som skjuts upp i rymden. Detta innebär att vi ofta bearbetar i svåra material och med höga krav på precision. Utöver de höga krav som ställs på produktsäkerheten har vi genom kontinuerliga samarbeten skapat stor förståelse för och goda relationer till våra kunder.

Likväl som att vi vill vara en långsiktig partner till våra kunder så vill vi vara en långsiktig arbetsgivare till våra medarbetare. Vi vill att du ska trivas hos oss, växa och utvecklas tillsammans med oss och gärna stanna här länge.

 

Vi söker dig

Välkommen att söka någon av våra lediga tjänster. Klicka dig vidare för att läsa mer om tjänsten, skicka in ditt CV och personliga brev, så kanske vi träffas för att se om vi trivs ihop.

Du söker en ny karriär

I en snabbt växande bransch söker vi alltid kompetenta operatörer, ingenjörer och tekniker. Söker du nytt jobb? Välkommen att skicka in din intresseanmälan, även om det inte finns lediga tjänster just nu.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

 

Student på Tooltec

Tooltec arbetar i nära samverkan med skola och akademi. Genom mässor, föredrag, studiebesök och praktik ger vi elever från grundskola, gymnasieskola, högskola och universitet möjlighet till erfarenheter av arbetslivet.

Läs mer om Emelie Johansson som under hösten gör sin andra praktikperiod på Tooltec.

Tooltec karriar student

Emelie Johansson går på gymnasiet och gör praktik på teknikavdelningen och i stor tillverkningen.

 

Genom projektet TOPP Trollhättan får elever i årskurs åtta och nio en inblick i Tooltecs dagliga verksamhet genom prao. Vi ger även elever på tekniska gymnasieutbildningar möjlighet till praktik, bland annat genom vårt medlemskap i Teknikcollege Fyrbodal.

Pluggar du till maskiningenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot industriell ekonomi? Flera av våra medarbetare började hos oss redan under studietiden för att sedan stanna kvar. Om du är student vid Högskolan Väst finns det möjlighet att som Co-opstudent varva studier med arbete hos oss. Ett lyckat utbyte där vi lär oss av varandra, du som ny och vi som erfarna. Håll utkik. När en Co-optjänst är aktuell annonserar vi på hv.se

Kanske börjar din framtid hos oss?

 

Karriär på Tooltec

Vägen från Indien till Tooltec

Inom bearbetningsbranschen har produktionstekniker i regel en bakgrund som maskinoperatör. För Sourabh Bhoje började däremot karriären i Indien och utbildningen till Tillverkningsingenjör, vilket sedan förde honom vidare till Sverige och en masterexamen från Högskolan Väst. En annorlunda resa som, nu efter ett års anställning på Tooltec, visat sig vara väldigt lyckad.

Sourabh arbetar på Tooltec, Trollhättan

Sommaren 2016 kom Sourabh till Sverige från Indien för att läsa en masterutbildning på Högskolan Väst. Valet stod mellan Sverige och Tyskland, det var Sverige och högskolans goda rykte inom forskningsområdet samt språket som avgjorde. I Sverige fungerar engelska bra och dessutom upplever Sourabh att svenskans grammatik och meningsuppbyggnad påminner om hans modersmål.

Sourabh trivs gott både i Trollhättan och på Tooltec. Han är själv uppväxt i en industristad, ungefär i Trollhättans storlek och uppskattar tempot här. Han ser också fördelar med att arbeta på ett mindre företag, där bredden på arbetsuppgifterna blir större och relationerna mellan kollegorna närmare. ”I ett gott arbetsklimat blir du mer effektiv” menar Sourabh som arbetar tätt tillsammans med såväl kund som operatörer: Från offerter till programmering och beredning inför produktion.

Visst låter det spännande? Läs mer om Tooltec.

 

Karriär på Tooltec

Från maskinoperatör till produktionstekniker

”Tooltec vågade ge mig möjligheten och jag tog den.” Så beskriver Daniel Andersson sin väg från maskinoperatör till produktionstekniker.

I lokalerna på Kardanvägen strävar alla mot samma mål, i en miljö med trevlig stämning och god gemenskap. Det har varit hårt tryck i produktionen de senaste åren för det växande företaget som fortfarande är förhållandevis litet men vars produkter följt kunderna ut i världen och ända ut i rymden.

Daniel Andersson började arbeta på Tooltec 2003 och, som för så många andra, startade karriären som maskinoperatör i lagerproduktionen. Tooltec, som arbetar långsiktigt och värderar erfarenhet högt, erbjöd senare Daniel möjligheten till intern utbildning och därefter tjänsten som produktionstekniker.

För en produktionstekniker är arbetet brett och rollerna flera. Det ställer krav på lyhördhet, flexibilitet och snabba växlingar, liksom mod att möta nya utmaningar för att utvecklas. Förutom att Daniel programmerar, skapar instruktioner och konstruerar har han daglig kontakt med kunder, tar emot förfrågningar och lämnar offerter. I ett nära samarbete med operatörerna utvärderar och förbättrar Daniel dessutom ständigt processerna – så att varje bearbetad detalj alltid håller högsta möjliga kvalitet.

Daniel arbetar inte längre på Tooltec utan har nu bytt jobb.