Referenser

Referenser från nöjda kunder

På Tooltec vill vi vara en långsiktig partner till våra kunder som idag finns inom gasturbinindustrin, flyg- och rymdindustrin och inom energiutvinning och offshore. Med långsiktighet, flexibilitet och kvalitet kommer nöjda kunder, läs vad några av dem säger om vårt samarbete här under referenser.

 

avancerad_bearbetning_detalj

 

RUAG Space

”Vi skulle inte kunna förlägga vår produktion till någon annan tillverkare, då ingen annan har lika stor kapacitet.”

”Med tanke på deras omfattande maskinflotta är Tooltec är en unik spelare på den svenska marknaden. Vi skulle inte kunna förlägga vår produktion till någon annan tillverkare, då ingen annan har lika stor kapacitet. Dessutom är Tooltec väldigt mottagliga för våra krav och efter många års samarbete har de utvecklat en bra förståelse för vårt arbetssätt. Enligt mig är Tooltec tillförlitliga, levererar alltid i tid och vi ser dem som en partner, snarare än en leverantör.”

– Magnus Engström Head of Sales and Programs, RUAG Space

Besök RUAG Space.

 

GKN Aerospace

”Tooltec har en lång tradition av hög kvalitet och bra leveranskapacitet.”

”Med stor kompetens bearbetar Tooltec avancerade material som har begränsade toleransnivåer och komplexa geometrier. De har också en lång tradition av hög kvalitet och bra leveranskapacitet.”

– Anders Wikman Procurement Manager R&D Projects, GKN Aerospace

Besök GKN Aerospace Sverige.

 

Siemens

”Tooltec erbjuder en kostnadseffektiv process med bibehållen kvalitet”

Det började med en komponent till gasturbiner som krävde mycket logistik och arbete. Men så kom Tooltec på ett sätt att effektivisera och Siemens nappade på förslaget. I dag har samarbetet mellan de två företagen utvecklats till ett omfattande produktprogram.

Tooltecs vd, Claes Haraldsson, berättar om hur företaget svarvade och fräste stora brännkammarkomponenter till Siemens turbiner. När samarbetet inleddes för några år sedan tillverkades en specifik artikel hos Tooltec, för att sedan skickas till England där den bearbetades ytterligare, innan den skickades tillbaka till Siemens i Sverige. Proceduren tog tid och var inte speciellt kostnadseffektiv.

– Vi såg att det fanns ett problem och hittade en lösning, vilket resulterade i att vi lämnade in en offert på att göra hela jobbet, berättar Claes.

Ett omfattande arbete sattes igång för att Tooltec skulle kunna ta hem hela arbetet till företagets lokaler i Trollhättan. Tooltec köpte själva kärnprocessen från Japan och utifrån det utvecklade och tillverkade de sedan en komplett maskin som kunde utföra arbetet. De ansvariga på Siemens var mer än nöjda. Nu behövde de inte längre skicka artikeln till England.

– Vi valde Tooltec som leverantör eftersom de kunde erbjuda en kostnadseffektiv process med bibehållen kvalitet i jämförelse med andra leverantörer, säger Jessica Schönenberg, Strategic Procurement manager på Siemens.

Under åren har Tooltec matchat Siemens utveckling och volymökning av gasturbinkomponenter genom att löpande investera i den egna produktionen.

– Tooltec är i dag kvalificerade för många produkter och levererar ett omfattande produktprogram åt Siemens. Tillsammans har vi utvecklat ett nära samarbete, där inte minst närhet och snabbhet innebär att vi kan lösa uppkomna problem snabbt, säger Schönenberg.

Besök Siemens Industrial Turbomachienery AB.

Hur kan vi hjälpa dig?

Nu har du läst våra referenser – välkommen att kontakta oss!