us

Vi älskar svåra material

claesharaldsson

Flexibilitet! För oss på Tooltec är det mer än bara ett ord. För oss är flexibilitet något som genomsyrar hela vår verksamhet. Flexibilitet och Kvalitet.

Hur menar vi då? Jo, som tillverkare av avancerade komponenter gäller det att vi hela tiden kan ställa om och anpassa oss efter kundens behov. Det kan handla om en liten detalj till flygindustrin som bara ska tillverkas i ett mindre antal. Men det kan också handla om en större serietillverkning för en helt annan bransch. Då krävs det flexibilitet!

Precision för tuffa uppdrag

Men för den sakens skull tullar vi aldrig på kvaliteten. Vi jobbar med precision och lämnar aldrig något åt slumpen. Detta har lett till flera certifieringar, bland annat EN9100 REV.C, vilket innebär att vi får leverera komponenter till flygindustrin och att vi jobbar med kunder som ställer exceptionellt höga säkerhetskrav.

Vi svarvar, fräser och maskinbearbetar på många olika sätt

Så vad gör vi då på Tooltec? Enkelt förklarat kan man säga att vi utför avancerad tillverkning av komponenter och vi gör det genom att fräsa, svarva, slipa, gnista och borra i komplicerade material. Vår maskinpark är unik, inte bara för den stora mängden maskiner vi har, utan även för att vi bland annat har marknadens mest avancerade beredning för 5-axlig fleroperationsbearbetning! För att göra det här krävs engagerade och extremt duktiga medarbetare. Med andra ord är det ingen tillfällighet att våra maskinoperatörer har mer än tio års erfarenhet av sitt yrke.

”Lägg dina problem i våra händer”

Vi jobbar med våra kunder från idé till färdig produkt och många gånger är vi med i produktionsberedningsfasen då våra ingenjörer jobbar i CAD/CAM. Som kund vill vi att du ska känna dig trygg med att lägga ditt problem i våra händer. Vi är snabba på att hitta lösningar, ställa om och bearbeta komplicerade material. Vår kvalitetskontroll är minutiös vilket betyder att inget lämnar oss som inte är av högsta kvalitet.

Långsiktighet ger nöjda kunder

Våra kunder finns i dag inom gasturbinindustrin, flyg- och rymdindustrin, fordonsindustrin och inom energiutvinning och offshore. Ju mer vi lär känna våra kunder, desto lättare har vi för att ställa om, ge en snabb lösning och en bra service. Därför tycker vi om att jobba långsiktigt, med affärer som leder till många års samarbete och nya investeringar i vår maskinpark.

Och det är där vi vill vara – en partner för avancerade komponenter

 

Tooltec erbjuder:

  • Karusellsvarvning upp till 2 500 mm med drivna verktyg och c-axel
  • Bäddfräsning upp till sju axlar
  • Fleroperationsbearbetning simultant 5-axlig
  • Trådgnistning
  • EDM-borrning
  • Verifiering i koordinatmätmaskiner, PCDMIS
  • Produktionsberedning i CAD/CAM – Siemens PLM NX
  • Affärssystem Monitor
  • Komponenttillverkning, verktygstillverkning och prototyptillverkning