Ledig tjänst som produktionstekniker

Produktionsingenjör/produktionstekniker hos Tooltec

Vi utför avancerad tillverkning av komponenter och vi gör det genom att fräsa, svarva, gnista och borra i komplicerade material. Vår maskinpark är unik. Våra kunder finns i dag inom gasturbinindustrin, flyg- och rymdindustrin, inom energiutvinning och subsea. Vi är certifierade enligt:

Vi jobbar med våra kunder från idé till färdig produkt och många gånger är vi med i produktionsberedningsfasen då våra produktionstekniker jobbar i CAM. Vi är snabba på att hitta lösningar, ställa om och bearbeta komplicerade material. Vår kvalitetskontroll är minutiös vilket betyder att inget lämnar oss som inte är av högsta kvalitet. Läs mer om Tooltec.

Din arbetsdag kommer att bestå av att du tillsammans med dina kollegor på avdelningen hanterar tekniska frågor på lång och kort sikt mot våra tre produktionsenheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

  • Skapa bearbetningsprogram för vår maskinpark
  • Ansvara för framtagning och uppdatering av operationsunderlag
  • Metodansvar vid framtagning fixturer och detaljer
  • Ansvara för införandet av produktförändringar
  • Ansvara för att arbeta med hela processen, från idé till färdig produkt
  • Närvara vid kundbesök som teknisk representant
  • Delta vid offertgenomgångar
  • Skapa offerter utifrån erhållet underlag från kund

Du trivs här om du har passion för ditt yrke, älskar svåra material och förstår vad det innebär att jobba med hela processen – från ax till limpa. Vi tror därför att du har hög kapacitet, tycker om att arbeta strukturerat, är lyhörd och entusiasmerande. Du tycker om, och har förmåga, att arbeta såväl självständigt som i grupp och kundfokuserat. Ett affärsmässigt förhållningssätt utmanar dig. Du tycker om att ta egna initiativ och driver mot och uppnår uppsatta mål, såväl i tid, pengar och kvalitet.

Du har utbildning inom området och en gedigen erfarenhet av liknande arbete såsom skärande och simultan 5-axlig bearbetning. Dina programmeringskunskaper i CAM är goda. Du har en god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift. Officepaketet behärskar du väl och erfarenhet från affärssystemet Monitor är meriterande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet men du kan också vara nyutexaminerad med erfarenhet från arbete inom branschen.

Vi erbjuder dig en plats i ett kompetent och härligt gäng som arbetar i en spännande och växande bransch med många utmaningar. Det finns stora utvecklingsmöjligheter då vi arbetar med såväl serieproduktion som utvecklingsprojekt inom skilda segment. Vi tror på mångfald och jämställdhet och att olika erfarenheter är en styrka.

Vid frågor, välkommen att kontakta 
Anton Karlsson, produktionsteknisk chef på Tooltec AB
0520-48 82 15
CV med tillhörande personligt brev skickas till anton.karlsson@tooltec.se

Vi ser fram emot att träffa dig!