us

Semesterstängt

2017/06/07

Tooltec har semesterstängt v 29-30-31 2017. Vi önskar alla en härlig sommar!

Tooltec investerar i ny maskin

2015/02/02

En ökad efterfrågan och en möjlighet att kunna erbjuda kunder avancerad tillverkning av komplexa komponenter har lett fram till att Tooltec i Trollhättan har investerat flera miljoner i en helt ny maskin.

– Nu kan vi öka kapaciteten ytterligare, säger Claes Haraldsson, vd.

Det nya året har inneburit fortsatt hög produktion hos Tooltec. Samtidigt är vd:n, Claes Haraldsson, noga med att blicka framåt. Företaget har precis investerat i en ny maskin – en Hermle C42 U som har en palettväxlare med sex paletter.

– Maskinen ska användas till att bland annat tillverka komplexa komponenter i nickellegeringar, som dessutom ska bearbetas simultant 5-axligt, berättar Haraldsson.

Med en palettväxlare kan maskinen byta komponenten med automatik, när en detalj är färdigbearbetad. Totalt kan palettväxlaren laddas med fem komponenter som sedan växlas i maskinen automatiskt, utan att en operatör behöver övervaka processen.

– Nu har vi ökat kapaciteten ytterligare för att kunna bearbeta komplexa komponenter till både nya och befintliga kunder, säger Haraldsson. Den nya maskinen har levererats av INDEX TRAUB i Stockholm.

 

people_Meassure__webb
Bildtext: Tooltecs vd, Claes Haraldsson och Olle Pettersson, säljare INDEX TRAUB, vid leveransen av den nya maskinen.

 

Tooltecs stororder hos Västsvenska Handelskammaren

2015/01/26

Tooltec tecknade tillsammans med Brogrens Industries en stororder med GKN Aerospace i slutet av 2014. Affären gav mycket uppmärksamhet i media och nu finns även en artikel att läsa på Västsvenska Handelskammarens webbplats.

Läs artikeln här.

Tooltec tecknar stororder med GKN Aerospace

2014/11/27

Tillsammans med Brogren Industries i Älvängen har Tooltec tecknat en stororder med GKN Aerospace. Affären har inneburit att de båda företagen har genomgått certifiering enligt EN 9100, vilket betyder att de får jobba med komponenter till flyg- och rymdindustrin. Avtalet sträcker sig under fem år och det kommer även att leda till nyanställningar för Tooltec.

Läs mer om affären i TTELA.

Tooltec AB bearbetar norska Subsea marknaden

2014/05/14

Se länken nedan för mer information, klicka här:

Världspremiär för Tooltecs nya webbplats

2014/05/12

Lättillgänglig, informativ och mobilanpassad. I dag lanserar Tooltec sin helt nya webbplats och gör den därmed tillgänglig för alla i alla lägen.

Visst har Tooltec haft en fungerande webbplats sedan tidigare, men vd Claes Haraldsson ansåg att det var dags för en uppdatering.

– Utvecklingen och tekniken går fort framåt, det märker inte minst vi, så då gäller det att hänga med, säger Haraldsson.

Förutom en helt ny design med nya fräscha bilder från Tooltecs lokaler och verksamhet i Trollhättan, har även webbplatsen mobilanpassats. Det innebär att den blir mer lättillgänglig och kan läsas varsomhelst.

– Vi är väldigt stolta över resultatet och tycker att den ser modern ut och lätt att använda. Samtidigt håller vi på att göra en film om vår verksamhet, som kommer att läggas ut på webbplatsen så snart den är färdig, berättar Haraldsson.